Røkke sælger ud til amerikansk kapitalfond

Røkke sælger ud til amerikansk kapitalfond
Kjell Inge Røkke sælger Ocean Yield for milliardbeløb. Foto: Aker Captial.

Mandag 13. september 2021 kl: 10:54


Den norske milliardær Kjell Inge Røkke´s Aker Capital har nået til enighed med den amerikanske kapitalfond Kohlberg Kravis Roberts (KKR) og et salg af Ocean Yield, som Aker Capital har ejer aktiemajoriteten i. Det norske selskabet har accepteret et tilbud på 41 nkr. pr. aktie - 26 pct. over lukkekursen fredag.

Salget af 61,65 pct af aktierne i Ocean Yield, der råder over en flåde på 63 skibe, vil frigive 4,4 mia. norske kr. i Aker Capital, der ifølge selskabet vil blive brugt på investeringer i eksisterende og nye forretninger.

Den samlede pris for de i alt godt 175 mio. aktier i Ocean Yield koster KKR omkring 7,2 mia. nkr. Nyheden om aftalen fik i dag prisen på Ocean Yield-aktien til at stige med 26 pct. på børsen i Oslo.

Ocean Yield blev etableret i 2012 har har siden øget sin flåde fra tre til de nuværende 63 skibe og positioneret sig som en ledende spiller på leasingmarkedet for skibe.

Tilbuddet til de øvrige aktionærer om salg til KKR åbner den 4. oktober og løber i 21 dage. Hvis KKR opnår accept fra 90 pct., kan selskabet tvinge de resterende aktionærer til at sælge og afnotere selskabet.

“Ved at udnytte KKR´s kapital, ekspertise og netværk vil Ocean Yield være godt positioneret til at udvikle forretningen med et mål om at gøre det til et væsentligt større selskab. Teamet er spændt på den næste fase af udviklingen af Ocean Yield,” udtaler Lars Solbakken, der er CEO i selskabet.

Han ejer sammen med den øvrige direktion og ledelse i alt 2 pct. af aktierne, som de nu sælger til KKR.

Ocean Yield råder over en flåde af tankskibe, bulkers og containerskibe, ligesom selskabet har en lille ejerandel af Solstad Offshore. KKR er i forvejen en velkendt spiller i shippingmarkedet med investeringer i bl.a. Euronav, Chembulk Tankers, Borealis Finance og en 37 pct. ejerandel i Hyundai Global Service.

Kilde: TradeWinds og E24.no.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark