Containerkaos skaber problemer for IKEA

Containerkaos skaber problemer for IKEA

Tirsdag 14. september 2021 kl: 08:00


Flaskehalse i den globale logistikkæde betyder, at den svenske møbelkæde IKEA - på trods af at det har købt egne containere, chartret skibe og lejet tog - ikke er i stand til at skaffe nok råvarer frem til at holde sine fabrikker kørende.

Problemerne vil kunne aflæses i kædens varehuse, også i Danmark.

”Vi gør alt for at rette op på det, men inden for det næste år til halvandet vil vores kunder desværre opleve, at vi har udsolgte varegrupper, som ikke kan købes”, siger Peter Langeskov, logistikansvarlig for IKEA Danmark til Børsen.

Selv om corona epidemien i øjeblikket er nogenlunde under kontrol i store dele af verden, udgør den fortsat en betydelig trussel mod logistikkæderne, da selv enkelstående tilfælde hurtigt kan lægge store knudepunkter ned - som man sidste så det i Ningbo.

Flaskehalsene spreder sig som ringe i vandet, og lige nu tager de til på den amerikanske vestkyst. I Los Angeles/Long Beach venter lige nu 54 containerskibe på at losset.

”Når skibene ikke kan komme af med deres varer, kan de ikke sejle videre. Så har man reelt fjernet et helt skib fra forsyningskæden. Lige nu er 11 procent af hele verdens flåde utilgængelig på grund af det”, siger Lars Jensen fra Vespucci Maritime til TV2.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark