Ny ordre til Flensborg-værft efter nedtur

Ny ordre til Flensborg-værft efter nedtur
Australsk rederi bestiller ro-ro skib i Flensborg. Foto: FSG.

Tirsdag 21. september 2021 kl: 09:55


For et år siden blev aktiviteterne i Flensburger Schiffbaugesellschaft (FSG) overtaget flere selskaber tilhørende Tennor Holding efter en konkurs. Nu kan værftet glæde sig over en ordre fra et australsk rederi til en værdi på mere en 100 mio. euro.

Det er det australske rederi SeaRoad, der har bestilt et LNG-drevet RoRo-skib på 210 meter, der efter planen skal leveres i 4. kvartal 2023. Skibet vil ifølge FSG have 3.792 lanemeter til rådighed for fragtenheder samt yderligere kapacitet på 100 køretøjer.

SeaRoad er en velkendt kunde i Flensborg, hvor rederiet tidligere har fået bygget to skibe, MS SeaRoad Mersey III, der blev leveret i 2016 og MS Liekut, der blev leveret i 2021.

“Vi er stolte over at have bragt denne ordre til Flensborg, da det beviser værftets succesfulde nye start,” siger Philipp Maracke, CEO i Flensburger Schiffbaugesellschaft.

Det nye skib vil blive indsat i Bass-strædet mellem Devonport i Tasmanien og Melbourne på det australske fastland.

Flensburger Schiffbaugesellschaft (FSG) kunne ved årsskiftet fejre den første køllægning på værftet siden Tennor Holding med Lars Windshorst i spidsen tog over i september 2020. Kølen blev dengang lagt til et ro-ro skib til 140 mio. euro, bestilt af et selskab, der der også er ejet af Windshorst.

Kilde: Offshore Energy.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark