Aarhus Havns nye bugserbåd navngivet

Aarhus Havns nye bugserbåd navngivet
Foto: aahys Havn

Torsdag 7. oktober 2021 kl: 16:00


Aarhus Havns driftsdirektør Anne Zachariassen lod torsdag champagneflasken knuse mod bugserbådens Hermes side, da hun navngav havnens nye bugserbåd i bæredygtighedens navn. Den kan bugsere med kun én motor, selvom den er udstyret med to.

”De færreste tænker nok over, at en bugserbåd er helt essentiel i en havn, der anløbes af så store skibe, som tilfældet er i Aarhus. Mange skibe kan hverken komme ind eller ud af havnen uden at blive bugseret, og derfor har det været afgørende for os, at vi fremover kan gøre det langt mere bæredygtigt,” siger Thomas Haber Borch, direkyør i Aahus havn.

Den nye bugserbåd kan bugsere med kun én motor, selvom den er udstyret med to. Det betyder, at man kan tilpasse dens ydeevne til opgaven og dermed i væsentlig grad spare brændstof til opgaver, der ikke kræver dens fulde trækkraft.

Hermes kan sejle 13 knob på to motorer og 10 knob på én motor. Den har et pæletræk på 66,5 tons, hvilket er 21 tons mere end den bugserbåd, der nu udgår af driften, og 11 tons mere end Aros, der er Aarhus Havns anden bugserbåd.

Den nye bugserbåd er godkendt til let issejlads og udstyret med kran og brandsprøjte, så den kan assistere med brandslukning fra vandsiden.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark