US Coast Guard frigiver Rotterdam Express

US Coast Guard frigiver Rotterdam Express

Fredag 8. oktober 2021 kl: 09:24


Den amerikanske kystvagt, US Coast Guard, har givet det tyske containerskib Rotterdam Express tilladelse til at fortsætte sin sejlads, efter at kystvagten onsdag var om bord på skibet for at undersøge, om det kan sættes i forbindelse med olieudslippet ud for Californien i sidste uge.

Rotterdam Express er ejet af det tyske containerrederi Hapag-Lloyd, og her siger en talsmand til nyhedsbureauet Reuters, at de amerikanske myndigheder har frikendt det tyske containerskib for at være skyld i olieudslippet.

”Vi er ikke længere under mistanke”, siger talsmand Nils Haupt til Bloomberg.
Rotterdam Express er fredag morgen på vej til Manzanillo, en havneby i den mexikanske delstat Colima.

De amerikanske myndigheder valgte at undersøge Rotterdam Express fordi satellitbilleder viste. at det tyske containerskib er det skib der befandt sig tættest på den olierørledning, som det store udslip i sidste uge stammer fra.

Undersøgelser gennemført af US Coast Guard viser, at rørledningen blev trukket mere end 30 meter hen over havbunden, og at det 500.000 liter store olieudslip formentlig stammer fra en 33 centimeter lang flænge i rørledningen.

Skibe, fly og oprydningshold på land, er fortsat i gang med at indsamle så meget af den spildte olie som muligt. Indsatsen har dog ikke kunne forhindre, at dyrelivet i området er hårdt ramt.

Der er også nedlagt fiskeforbud i farvandet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark