Amerikansk atomubåd alvorligt skadet

Amerikansk atomubåd alvorligt skadet
Foto: US NAvy

Fredag 8. oktober 2021 kl: 10:44


Den atomdrevne amerikanske angrebsubåd USS Connecticut kolliderede tidligere på ugen med et ukendt objekt, mens den befandt sig i neddykket tilstand i Det Sydkinesiske Hav. Skaderne er så omfattende, at ubåden var nødt til at søge op til overfladen,

Mindst elleve besætningsmedlemmer blev kvæstet, dog ingen alvorligt, da ubåden ramte det ukendte objekt. Skaderne på ubåden er så omfattende, at den måtte søge op til overfladen.

Ubådens atomreaktorer er uskadte og situationen om bord er stabil, hedder det i en meddelelse fra den amerikanske flåde.

USS Connecticut befinder sig fortsat i overfalden, nu med kurs mod den amerikanske flådebase i Guam, hvortil den ventes senere i dag.

Der er ingen oplysninger om hvor ubåden befandt sig da kollisionen skete, ud over at det var i internationalt farvand.

USS Connecticut tilgik den amerikanske flåde i 1998 og tilhører den højt avancerede Seawolff-klasse, der er kendt som de mest støjsvage i hele den amerikanske flåde, og de bedst bevæbnede.

Besætningen tæller 116 officerer og menige.

Det Sydkinesiske Hav er i øjeblikket et højspændt politisk farvand, hvor kinesiske og vestlige interesser ofte befinder sig på kollisionskurs.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark