Millioner af kroner skjult i skibscontainer

Millioner af kroner skjult  i skibscontainer
Foto: Toldstyrelsen

Onsdag 27. oktober 2021 kl: 14:04


Toldere har fundet 7,7 millioner kroner i kontanter skjult i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg. Pengene er formodentlig ankommet i en container med skib fra Grønland. Pengene og sagen er overgivet til efterforskning hos Grønlands Politi.

Toldstyrelsens overvågninger og analyser førte i midten af oktober til, at en række paller med frostpakker blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Ifølge toldpapirerne var der tale om en almindelig sending frysegods, men ved nærmere kontrol viste frostpakkerne sig at gemme på 7,7 millioner kroner i kontanter.

”Det er et imponerende stykke kontrolarbejde, tolderne har lavet. De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne. I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med scanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet”, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Toldstyrelsen kontrollerer varer til både private og virksomheder ved alle Danmarks grænser. Kontrollen sker som stikprøver eller baseret på risikovurderinger.

Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.

Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det altid på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet.

Kilde og foto: Toldstyrelsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark