Fond sikrer skibsværft mod overtagelse

Fond sikrer skibsværft mod overtagelse
Arkivfoto

Søndag 21. november 2021 kl: 08:00


Som tredje generation i spidsen for Karstens Værft i Skagen, er det vigtig for 69-årige Knud Karstensen, at værftet ikke splittes ad, af kommende generationers mulige arvestridigheder. Derfor er den bestemmende aktiepost nu overdraget til en fond.a

”Det er for at undgå den splid, penge kan skabe,”, siger Knud Karstensen til magasinet Vigeur.

”Det er jo ikke mig alene, der har bygget det her. En af mine børn arbejder i virksomheden, og det kan sagtens tænkes, at nogle af mine børnebørn kommer til det”, siger Knud Karstensen.

Derfor har han stiftet en fond der skal sørge for, at fremtidige generationer ikke ender med at splitte værftet fra hinanden, hvis de ryger i totterne på hinanden.

Fonden sidder inde med den dominerende aktiepost på 50,1 procent i værftet og en tilsvarende stor del af stemmerne. Det sikrer en langsigtet hånd under ejerskabet.

Selv har Knus Karstensen ingen planer om at trække sig tilbage, selv om hans alder berettiger ham til at være folkepensionist.

”Det er klart, at når du bliver ældre, så tænker du på det, men selv hvis jeg havde en dato, ville jeg ikke melde den ud til dig først. Men jeg har haft nogle diskussioner med bestyrelsen, hvor jeg har sagt, at man ikke skal forvente, at jeg arbejder så meget som tidligere. Jeg er ikke så meget på værftet længere, og jeg har også fået et hjemmekontor. Jeg er ikke længere den første, der kommer, og den sidste, der går”, siger Knud Karstensen til Vigeur.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark