Statsministeren besøger Esbern Snare

Statsministeren besøger Esbern Snare

Mandag 22. november 2021 kl: 13:12


Statsminister Mette Frederiksen rejser den 24.-25. november til Ghana, hvor hun skal besøge den danske fregat Esbern Snare, der befinder sig i Guineabugten. Med på rejsen er også oppositionens leder, Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

”Jeg ser meget frem til at besøge det danske bidrag til pirateribekæmpelse i Guineabugten. Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og vi har derfor en særlig interesse i at værne om den frie maritime verdenshandel. Derfor er Danmark igen gået forrest i kampen mod pirateri for at sikre den frie sejlads og vores søfolks sikkerhed”, siger Mette Frederiksen.

Danske Rederier er inviteret med på turen, og ser frem til at besøge besætningen.

”De søfarende skal kunne passe deres arbejde, uden at de eller deres familier skal frygte for deres sikkerhed. De er afgørende for, at verdenshandlen kan flyde uhindret, og vi skylder dem at passe på dem. Jeg er glad og stolt over, at Danmark er sit ansvar som stolt søfartsnation bevidst, og jeg ser statsministerens besøg som et stærkt signal om vores international engagement og et flot skulderklap til besætningen,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Ud over at besøge den danske fregat, aflægger statsministeren også officielt besøg i Ghana.

Iføge Statsministeriet er Ghana et strategisk vigtigt partnerland for Danmark i Vestafrika og i Afrika generelt. Det gælder særligt inden for fred og sikkerhed, herunder maritim sikkerhed, vækst og handel.

Besøget markerer samtidig 60-året for etableringen af diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

Esbern Snare vil operere i Guineabugten frem til april 2022.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark