Esbern Snare i ildkamp med pirater

Esbern Snare i ildkamp med pirater
Foto: Anders V. Fridberg / Forsvaret

Torsdag 25. november 2021 kl: 09:23


Fregatten Esbern Snare, der er udsendt til Guineabugten for at være med til at sikre søvejene, var onsdag i kamp med pirater. Fire pirater blev dræbt i kampe mellem pirater og danske marinesoldater. Ingen af de danske soldater blev ramt.

Onsdag reagerede Esbern Snares besætning på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria. Skibet satte i den retning og sendte skibets Seahawk-helikopter i forvejen for at observere.

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen i et område med en række handelsskibe en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord. Ombord på skibet kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger.

Esbern Snare var hen under aftenen tæt nok på til at sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående RHIB-både for at gå ombord i piratskibet.

Esbern Snare kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme ombord. Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud jf. deres beføjelser. Piraterne åbnede derefter ild direkte mod de danske soldater. De danske soldater reagerede herefter i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne.

Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.

Efter ildkampen sank piratskibet. De otte pirater blevet taget ombord på fregatten Esbern Snare, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skader.

Den tværministerielle arbejdsgruppe skal nu vurdere, hvad der skal ske med piraterne.

Kilde: Forsvaret


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark