Bagmandspolitiet: Dom afspejler grovheden

Bagmandspolitiet: Dom afspejler grovheden

Tirsdag 14. december 2021 kl: 16:00


Det er selvsagt meget alvorligt, når man som dansk virksomhed overtræder EU-sanktioner, der er indført mod et andet land på baggrund af en meget kritisk situation, Det siger Bagmandspolitiet i en kommentar til dommen over Dan-Bunkering,

Retten i Odense idømte Dan-Bunkering og Bunker Holding bøder på henholdsvis 30 og fire millioner kroner for overtrædelse af EU's forordning om salg af jetbrændstof til Syrien.

Dan-Bunkering blev dømt for at have gennemført 33 handler med jetbrændstof til en værdi af 639 millioner kroner med to russiske selskaber - Joint Stock Company Sovfracht og Maritime Assistance LLC, der var agenter for den russiske flåde.

I alt 172.000 ton jetbrændstof blev solgt fra virksomheden i Middelfart via de to russiske selskaber i perioden 2015 til 2017. EU indførte sanktionerne mod Syrien i 2014.

Bunker Holding blev dømt for uagtsomt at medvirke til otte af handlerne. Derudover blev Bunker Holdings direktør idømt fire måneders betinget fængsel for sin rolle i sagen. Han er kendt skyldig i uagtsomt at have overtrådt EU´s sanktioner.

Brændstoffet blev leveret til tankskibe i det østlige Middelhav, og leverancerne begyndte netop på det tidspunkt, hvor det russiske luftvåben gik ind i borgerkrigen i Syrien. Retten fandt det bevist, at brændstoffet efterfølgende blev anvendt til at forsyne de russiske flys bombetogter fra en base nær havnebyen Banias.

”To selskaber og en direktør er dømt for at sælge mere end 170.000 ton jetbrændstof til russiske virksomheder, som sendte det videre til Syrien. Det siger noget om grovheden af overtrædelsen, at brændstoffet er gået ind i tankene på russiske jagerfly, som på vegne af Assad har bombet i Syrien”, siger Anders Rechendorff, senioranklager, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet(Bagmandspolitiet)

”Det er selvsagt meget alvorligt, når man som dansk virksomhed overtræder EU-sanktioner, der er indført mod et andet land på baggrund af en meget kritisk situation”, siger Anders Rechendorff.

Ud over bøden får Dan-Bunkering konfiskeret en beregnet fortjeneste på 15,6 millioner kroner på de 33 handler.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark