Fra nytår kan du blive FIT4SEA

Fra nytår kan du blive FIT4SEA
Foto: SEA HEALTH & WELFARE

Søndag 26. december 2021 kl: 10:00


Sundhed og fysisk aktivitet er altafgørende for søfarendes mentale og fysiske trivsel – ikke mindst under en corona-pandemi. SEA HEALTH & WELFARE lancerer 1. januar en ny digital og mobilvenlig løsning, der gør det både nemmere og sjovere for søfarende at dyrke motion ombord.

”Med den nye digitale løsning får hver søfarende nu sin egen FIT4SEA profil og mulighed for selv at indberette aktiviteter og resultater. Det vil være meget nemmere at være med, og det kræver ikke en masse koordination på skibet at indberette resultaterne. Netop det at det bliver nemmere, vurderer vi, vil være med til at motivere endnu flere til at dyrke motion ombord”, siger Pernille Voigt Nordstrand, sundhedsfremmekonsulent i SHW.

Fysisk aktivitet mens man er ombord, hvad end det er i kortere eller længere perioder, er vigtig for søfarendes mentale og fysiske trivsel.

”Der er stort set ingen ulemper ved at være fysisk aktiv. Rammerne for hvor let eller svært, det er at dyrke motion ombord, kan variere fra skib til skib. Men en huskeregel er, at lidt motion altid er bedre end intet. Udover at det giver den enkelte fysisk styrke og mentalt overskud, så styrker motionen også fællesskabet og dermed trivslen ombord. Det er altid vigtigt, men er blevet endnu vigtigere under pandemien, hvor søfarende har været om bord i meget lange perioder”, siger Pernille Voigt Nordstrand.

På sigt er det meningen, at der skal etableres et digitalt ”community”, som en del af FIT4SEA, lige som vi fx kender fra især Facebookgrupper. Hensigten med den nye digitale udgave af FIT4SEA er, at søfarende skal kunne følge med i deres kollegers aktiviteter og placeringer i FIT4SEA, heppe på hinanden og motivere og inspirere hinanden til at være aktive til søs.

Men ikke nok med det, så skal skibene/I også kunne følge med i deres konkurrenters placering og aktiviteter i FIT4SEA. Alt sammen for en følelse af mere fællesskab, sammenhold og venlig konkurrere.

Den nye digitale løsning er udviklet med afsæt i søfarendes erfaringer og ideer og den nye løsning er løbende blevet testet af søfarende.

Det nye FIT4SEA website åbner den 1. januar.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark