Miljøaktivister vinder sag mod Shell

Miljøaktivister vinder sag mod Shell
Foto; Shearwater

Søndag 9. januar 2022 kl: 09:00


Sydafrikaske miljøaktivister har vundet en opsigtsvækkende sag mod Shell, der ønskede at gennemføre seismiske undersøgelser i et farvand, hvor der ofte er observeret hvaler. Som en konsekvens af kendelsen har olieselskaber nu trukket sig helt ud.

Sagen startede da det seismiske måleskib Amazon Warrior i november ankom til Sydafrika, chartret af Shell til at foretage seismiske målinger i et område kendt som the Wild Coast, med henblik på at vurdere mulighederne for at finde olie- og gasforekomster.

The Wild Coast er et relativt øde område og farvand, hvor der ofte er observeret hvaler.

Miljøaktivister gik til en domstol med et krav om, at der skulle foretages en samlet miljømæssig undersøgelse af området, før Shell fik tilladelse til at gennemføre seismiske målinger.

Kort før nytår afsagde retten en kendelse der gav miljøaktivister medhold i, at der skulle ske en miljømæssig vurdering af konsekvenserne, inden de seismiske undersøgelser gik i gang.

Som en konsekvens har Shell nu opsagt kontrakten med ejerne af Amazon Warrior før tid, og skibet har igen forladt sydafrikansk farvand.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark