Milliardordre til Carsoe i Aalborg

Milliardordre til Carsoe i Aalborg
Foto: Carsoe

Onsdag 12. januar 2022 kl: 15:09


Aalborgensiske Carsoe har indgået en aftale med det russiske rederi Russian Fishery Company (RFC), om levering af flydende fiskefabrikker til en samlet værdi af knap 500 mio. kroner, til fire nye russiske supertrawlere.

Med ordren cementerer Carsoe sin position som foretrukken leverandør til den hastigt voksende russiske fiskeflåde.

”Vi er nu med længder verdens største producent af disse value added fabrikker til produktion på havet, og ordren sikrer Carsoes fortsatte vækst langt ind i 2025. Vi har arbejdet tæt sammen med vores afdeling i Seattle om ordren, og netop vores teknologiske forspring er noget af det, der er med til at øge distancen til vores konkurrenter”, siger Hugo Dissing, CEO i Carsoe.

Ordren sikrer Carsoes nuværende 350 arbejdspladser på virksomhedens forskellige lokationer både herhjemme og i udlandet, og samtidig sætter ordren en tyk streg under Carsoes evne til at få dansk teknologi og ekspertise til at udmønte sig i konkrete løsninger, der løfter skibenes konkurrenceevne.

Super-trawlerne af typen ST192, der er en fryse- og fabrikstrawler, er 108 meter lange og 21 meter brede, og når de er fuldt produktionsklare, kan RFC med skibenes 150-mand store besætning lande op til 60.000 ton fisk om året.

Carsoes fabrikker ombord gør, at fangsten ikke først skal nedfryses for derefter at blive tøet op igen på land, men at RFC kan færdigbearbejde, pakke og nedfryse de færdige produkter i én og samme arbejdsgang, før de når slutkunden.

Fabrikkerne spiller en afgørende rolle i skibenes lønsomhed, og de er derfor med til at styrke RFCs konkurrenceevne betragteligt.

Carsoe havde i seneste regnskabsår en nettoomsætning på 525 mio. kroner og en bundlinje på godt 21 mio. kroner.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark