Maritim Analyse: Der er rift om de unge

Maritim Analyse: Der er rift om de unge

Onsdag 19. januar 2022 kl: 14:02


Der er kamp om de nye generationer. Virksomhederne står i kø for at få fingre i den gyldne ungdom, som skal tage over efter det grå guld - og den maritime industri er ingen undtagelse. Det skriver Cecilie Lykkegaard, vicedirektør i Danske Maritime, i en ny udgave af Maritim Analyse.

’Det står højt på Danske Maritimes ønskeseddel, at flere unge vælger en teknisk uddannelse, og at de kigger i retning af vores branche. For vi ved, at en af de største barrierer for at udnytte branchens potentiale er mangel på teknisk arbejdskraft. Og vi ved, at statistikkerne ikke er i vores favør’, skriver Cecilie Lykkegaard.

’De nye generationer lever på mange måder en tilværelse med frit valg på alle hylder. De er vant til, at alt er tilgængeligt, at der bliver lyttet til dem, og at de hele tiden har et væld af muligheder. Og de forventer, at de kan blive ved med at udvikle sig livet igennem. Det skal vi som branche være klar til at honorere. Og vi skal glæde os over, at de nye generationer er både innovative, idérige og har lyst til at tage ansvar - det får vi brug for, når vi skal tage de næste teknologiske kvantespring.

Men det skal stå lysende klart for dem, at de ved at vælge en teknisk uddannelse – om det er som faglært, professionsbachelor eller kandidat har en verden af muligheder i den maritime industri’.

Læs hele analysen på Danske Maritimes hjemmeside HER

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark