Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe

Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe
Arkivfoto

Torsdag 20. januar 2022 kl: 08:00


Tankskibsrederiet Hafnia, der drives fra København, har ifølge Tradewinds kilder købt 12 LR1 tankskibe af Scorpio Tankers. Der er ikke oplyst en pris for de 12 skibe, men med en alder på 5-6 år, har de typisk en værdi på 30 - 32 millioner dollar stykket.

Hafnia, der er blandt verdens største produkttankrederier, ejer i forvejen mange LR1-tankskibe.

Ifølge Tradewinds kilder, sker salget for at polstre Scorpio Tankers kasse, der risikerer ikke at slå til hvis rederiet kommer under øget pres.

De solgte skibe er angiveligt : STI Executive, STI Excellence, STI Experience, STI Express, STI Precision, STI Prestige, STI Pride, STI Providence, STI Excel, STI Excelsior, STI Expedite and STI Exceed – alle på 74.000 DWT.

11 af de 12 tankskibe er bygget i 2016 men det sidste er bygget i 2015. De er alle udrustet med scrubbere og har for nyligt gennemført syn. Skibenes værdi kan derfor ligge i den høje ende af vurderingerne.

Det har ikke været muligt at indhente kommentarer fra hverken Hafnia eller Scorpio Tankers. Oplysningerne er således ikke bekræftede.

Kilde: Tradewinds

Opdatering: Hafnia bekræfter i en meddelelse til børsen i Oslo, at man forhandler med Scorpio Tankers om et køb af de 12 tankskibe.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark