Norsk coaster sunket nord for Gilleleje

Norsk coaster sunket nord for Gilleleje
Svensk redningshelikopter

Fredag 21. januar 2022 kl: 08:00


Den norske coaster Bjugnfjord sank natten til fredag 11 sømil nord for Gilleleje, efter at den torsdag aften var kommet i havsnød i hårdt vejr. Skibets 5 mand store norske besætning er reddet i god behold af en svensk redningshelikopter.

Besætningen slog ved 20-tiden torsdag aften alarm til de danske myndigheder, efter at skibet havde udviklet slagside i det hårde vejr. Formentlig på grund af at lasten, der består af forurenet jord, havde forskubbet sig.

Tre af de fem besætningsmedlemmer forlod skibet i en redningsflåde, mens to blev tilbage på skibet.

To svenske og en dansk redningshelikopter blev sendt til positionen sammen med den danske fregat Niels Juel, der befandt sig i nærheden.

En af de svenske redningshelikoptere reddede de tre besætningsmedlemmer op af redningsflåden, ligesom de to resterende besætningsmedlemmer der stadig befandt sig om bord, blev reddet i sikkerhed.

De fem besætningsmedlemmer blev efterfølgende fløjet til Sverige og undersøgt af en læge. De er alle fem i god behold.

Der er usikkerhed omkring, hvad der førte til forliset. De danske myndigheder har fredag morgen ikke talt med besætningen endnu, da de er fløjet til Sverige. Men ifølge det britiske sikkerhedsfirma EOS Risk Group har skibets besætning fortalt de svenske myndigheder, at coasteren blev chikaneret af et ukendt fartøj, inden lasten forskubbede sig.

Denne oplysning er ikke verificeret fra anden side.

EOS Risk Group skriver i en opdatering på twitter, at det ukendte fartøj kan være et russisk krigsskib, da russiske krigsskibe tidligere har udvist farlig og hensynsløs navigation i farvandet. Helle ikke denne antagelse er verificeret fra anden side.

Bjugnfjord var på vej fra København til Randers da det kom i havsnød. Skibet, der sejler under norsk flag, er en flittig gæst i dansk farvand hvor besætningen er godt kendt.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark