Afdøde pirater overdraget til Nigeria

Afdøde pirater overdraget til Nigeria
Foto: Anders Fridberg / Forsvaret

Lørdag 22. januar 2022 kl: 08:00


Ligene af fire pirater, der blev dræbt i en skudveksling med danske specialstyrker i Guineabugten den 24. november, blev fredag overdraget til de nigerianske myndigheder. Overdragelsen skete til søs i nigeriansk farvand.

Esbern Snare havde fået diplomatisk tilladelse til at sejle ind i nigeriansk farvand med henblik at overdrage de fire afdøde pirater til repræsentanter for de nigerianske myndigheder, og efter overdragelsen forlod Esbern Snare igen nigeriansk territorialfarvand.

Overdragelsen foregik ved, at de afdøde pirater blev overført til et nigeriansk fartøj ved hjælp af fregattens to gummibåde.

Om bord på det nigerianske fartøj blev dokumenter for overlevering underskrevet og afleveret, hvorefter de danske gummibåde returnerede til fregatten.

Efter at have forladt nigeriansk territorialfarvand, genoptog Esbern Snare patruljeringen i Guineabugten.

Tre af de fire pirater der blev taget til fange af de danske styrker efter skudvekslingen, er siden sat på fri fod til søs - forsynet med en gummibåd med og proviant nok til at nå ind til kysten.

Den fjerde pirater, hvis ben blev amputeret som følge af skader han fik under skudvekslingen, er overført til Danmark hvor han vil blive retsforfulgt for forsøg på manddrab. Han nægter sig skyldig og fastholder, at de danske styrker skød først og uden varsel.

En niende person der befandt sig om bord på piraternes båd forsvandt under skudvekslingen og er aldrig fundet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark