Frømandchef frikendt for tjenestemisbrug

Frømandchef frikendt for tjenestemisbrug
Foto: Anders Fridberg

Mandag 24. januar 2022 kl: 11:04


Forsvarsministeriets Auditørkorps - der er Forsvarets anklagemyndighed - har efter en langvarig undersøgelse ikke fundet grundlag for at antage, at chefen eller øvrige ansatte ved Frømandskorpset ulovligt har påvirket processen for indkøb af bådmotorer.

Forsvarsministeriets Auditørkorps har meddelt Forsvaret, at efterforskningen af muligt tjenestemisbrug i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpsets både af typen RHIB er afsluttet. Forsvarsministeriets Auditørkorps har ikke fundet grundlag for at antage, at chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, eller øvrige ansatte har gjort sig skyldige i tjenestemisbrug eller forsøg på ulovlig påvirkning af processen i forbindelse med indkøbet.

”Jeg er glad for, at vi endelig har fået klarhed over, at der ikke er foregået noget strafbart i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpset. Det har været to lange år, hvor undersøgelse og efterforskning har pågået, men det er vigtigt, at man kan have tillid til, at det foregår ordentligt, når Forsvaret forvalter skatteydernes penge. Det er nu slået fast i denne sag”, siger chef for Specialoperationskommandoen, generalmajor Peter Boysen.

Den militære anklagemyndighed fik i november 2019 overdraget sagen om mulige strafbare forhold i forbindelse med indkøb af bådmotorer sammen med en sag om muligt embedsmisbrug i forhold til modtagelse af gaver, vennetjenester og arrangementer på Marinestation Kongsøre, hvor Frømandskorpset holder til. Sidstnævnte sag blev efterforsket særskilt og afsluttet i februar 2021, uden at der blev fundet grundlag for at rejse sigtelser.

”Jeg har noteret mig auditørens konklusioner, og så vil jeg i øvrigt fortsætte mit arbejde til gavn for Forsvaret, lige som jeg har gjort, mens efterforskningen har stået på” siger kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, der er chef for Frømandskorpset.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark