Maersk Supply Service introducerer lade-bøje

Maersk Supply Service introducerer lade-bøje
Foto: Maersk Supply Service.

Tirsdag 25. januar 2022 kl: 09:58


I tæt samarbejde med Ørsted lancerer Maersk Supply Service nu offshore-opladningsprojektet Stillstrom, der skal gøre det muligt for skibe at få batterierne ladet op ved en opladnings-bøje. Den første ventes installeret senere i år.

Projektet vil blive det første i verden til at kunne levere grøn strøm til skibe i havne, hubs og ved havvindmølleparker. Den første full-scale bøje vil blive demonstreret af Ørsted i tredje kvartal i år, hvor den vil kunne lade batterierne op på et af Ørsteds SOV-skibe og dermed understøtte virksomhedens mål om at nå klima-neutrale operationer i 2025.

Ørsted vil blive ansvarlig for at tilslutte bøjen til power-grid´en.
Den første installation vil have kapacitet til at kunne lade et batteridrevet eller hybrid-elektrisk skib af SOV-størrelsen, men senere vil der blive udviklet bøjer, der kan håndtere større skibe, der dermed kan slukke for maskinerne, når de ligger ledige.

“Vores vision med Stillstrom er at muliggøre maritim decarbonisering ved at stille infrastruktur til rådighed, der gør det muligt for skibe at lade grøn strøm, når de er offshore. Missionen er at fjerne 5,5 mio. tons CO” inden for det kommercielle roll-out på fem år og desuden eliminere udledning af NOx og SOx,” siger Sebastian Klasterer Toft, der er Venture Program Manager i Maersk Supply Service.

Kilde: Maersk Supply Service


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark