Hidtil største aftale om havvind på plads

Hidtil største aftale om havvind på plads
Pia Lanken, Thor Wind Farm I/S, Pål Colevin, EVP for Offshore Development, Dan Jørgensen, Kristoffer Böttzauw, Energistyrelsen.

Onsdag 26. januar 2022 kl: 08:00


Den danske stat har nu indgået koncessionsaftale med Thor Wind Farm I/S om opførelsen af Thor Havvindmøllepark, der med en kapacitet på 1 GW bliver Danmarks største. Bag Thor Wind Farm står tyske RWE, der er blandt verdens største indenfor vindkraft.

Thor Havvindmøllepark vil kunne levere strøm svarende til forbruget i ca. 1 mio. danske husstande og det er første gang, at en vindmøllepark og forbindelsen til land opføres uden et dansk støttebeløb. Tværtimod forventes Thor Wind Farm at generere 2,8 mia. kr. til den danske stat, når møllerne begynder at snurre.

”Jeg er utrolig glad for aftalen med RWE og Thor Wind Farm I/S om Thor Havvindmøllepark, for den viser, at dansk vindenergi er en god forretning på verdensmarkedet. Da vi for 30 år siden byggede Danmarks første havvindmøllepark, var det, fordi vi havde en vision og en tro på potentialet i havvind. Nu ser vi, at udbygningen ikke alene drives af politisk vilje, men også i af en helt ny grad af store markedskræfter. Vindkraft er ikke kun godt for klimaet, det kan også være en virkelig god forretning”, siger Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister.

Koncessionsaftalen giver ret til at opføre og drive havvind i området i Nordsøen i minimum 30 år.
De samlede investeringsomkostninger anslås at være ca. 15,5 mia. kr., og det forventes, at Thor Wind Farm I/S har betalt 2,8 mia. kr. til den danske stat i løbet af en kort årrække efter møllerne er begynder at snurre i Nordsøen med fuld drift inden udgangen af 2027.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark