Forliser og brækker i to dele

Forliser og brækker i to dele
Fragtskibet Manassa Rose M ligger forlist og i to dele ud for Kreta. Foto: Chamber of Chania.

Onsdag 26. januar 2022 kl: 08:57


Et aldrende fragtskib blev tirsdag fanget i en storm ud for Kreta og gik på grund, da det forsøgte at ankre op. Efterfølgende blev det 40 år gamle skib tæsket af bølger på 4,5 meter og brækkede i to dele.

Fragtskibet, Manassa Rose M var på vej fra Iskenderun i Tyrkiet til Libyen, da det blev ramt af stormen Elpis, der har forstyrret trafikken ved Grækenland og Tyrkiet.

Otte besætningsmedlemmer gik i redningsflåderne, mens to faldt over bord, beretter lokale medier. Alle blev dog reddet i sikkerhed af den græske kystvagt og lokale redningsfolk.

“Der er ingen forurening i øjeblikket, men der kan se læk når som helst,” udtaler viceborgmesteren i byen Kissamos i en pressemeddelelse.

Men ifølge lokale kilder breder der sig allerede en stank af olie over kysten, hvor det gamle og dårligt vedligeholdte skib står på grund.

Skibet er ejet af et libanesisk selskab og registreret i Comora, der ligger som nummer fire fra bunden på Paris MOU´s sortliste. Skibet har således fået påtalt mangler ved samtlige flagstatskontroller, det har været igennem siden 2006 ifølge Equasis-databasen.

Kilde: Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark