Esbjerg Havn sætter strøm til Maersk Drilling

Esbjerg Havn sætter strøm til Maersk Drilling
Foto: Esbjerg Havn.

Onsdag 26. januar 2022 kl: 12:57


Som det første anlæg i Danmark kan Esbjerg Havn nu forsyne op til tre rigge på samme tid. Dermed kan Maersk Drillings borerigge tappe landstrøm i stedet for at få energi fra fossilt brændstof. Maersk Drilling og Esbjerg havn er fælles om investeringen.

Landstrømanlægget har en kapacitet på 1.300 Amp og 1,5 MW og kan levere grøn strøm til op til tre borerigge, der hver har behov for op til 10.000 kWh pr. døgn. Den potentielle CO2-reduktion er betydelig, men de realiserede reduktioner afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid riggene ligger i havn, skriver Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for muligheden for at bruge grøn strøm, når vi kobler vores borerigge til landstrøm, mens de bliver gjort klart til nye opgaver under ophold i Esbjerg Havn. Maersk Drilling går forrest i vores branche med målsætningen om at halvere vores CO2-emissionsintensitet inden 2030, og brugen af landstrøm bidrager til dette,” siger Claus Bachmann, Head of North Sea Division i Maersk Drilling.

Den potentielle CO2-reduktion ved brug af landstrøm frem for dieselgeneratorer er op til 500 tons CO2 på månedlig basis pr. rig, og både emissioner af CO2, SOx og NOx reduceres.

Kilde: Esbjerg Havn.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark