Ørsted får stærk start på året

Ørsted får stærk start på året
Foto: Ørsted.

Fredag 29. april 2022 kl: 08:57


Der er god grund til tilfredshed hos Ørsteds topchef Mads Nipper over resultaterne i 1. kvartal, hvor vindgiganten realiserede et overskud fra den løbende drift (ebitda) på 7,8 mia. kr. renset for frasalg - 3,0 mia. mere end i samme periode i fjor. bundlinjen.

“Jeg er meget tilfreds med vores start på året. Vi har opnået stærke operationelle og finansielle resultater og fortsat den strategiske fremgang i 1. kvartal af 2022,” siger Mads Nipper i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Det er ikke mindst de høje energipriser, der påvirker Ørsteds kvartalsregnskab positivt og manifesterer sig op bundlinjen med et overskud efter skat på 5,7 mia. kr. - 257 pct. højere end i 1. kvartal i fjor.

Resultatet kommer på baggrund af en stigning i omsætningen fra 18,9 mia. kr. til 33,8 mia. kr. i 1. kvartal i år.

Trods den markante fremgang fastholder Ørsted sine forventninger til resultatet for hele året, hvor ebitda forventes i at lande på 19-21 mia. kr. eksklusiv frasalg, mens også investeringsniveauet fastholdes på 38-42 mia. kr.

Krigen i Ukraine skabte fokus på Ørsteds kontrakt med Rusland, der løber til 2030 om levering af gas.

Mads Nipper understreger, at selskabet gør, hvad der er muligt for at stoppe samarbejdet med russiske selskaber, herunder at opsige kontrakter på levering af olie, biomasse og kul til selskabets kraftværker.

Ørsted fastholder, at selskabet ikke kommer til at afregne gaskontrakten i rubler, som krævet af Gazprom Export. Det skulle i givet fald ske fra udgangen af maj. Spørgsmålet er så, om Gazprom også vil lukke for gassen til Ørsted, som selskabet for kort tid siden gjorde det overfor Polen og Bulgarien.

Redaktionen.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark