Sten ryddet af vejen for rig-fusion

Sten ryddet af vejen for rig-fusion
Arkivfoto.

Mandag 9. maj 2022 kl: 14:03


De britiske konkurrencemyndigheder (CMA) stiller sig nu positivt overfor Noble og Maersk Drillings forslag om at frasælge en række rigge med tilhørende infrastruktur som vejen til at opnå godkendelse i Storbritannien til fusionen af de to virksomheder.

CMA har hidtil ageret stopklods for fusionen mellem amerikanske Noble og danske Maersk Drilling på grund af bekymring for, at fusionen vil føre til mindre konkurrence og dermed højere priser for olie- og gasproducenterne i den britiske del af Nordsøen.

Noble og Maersk Drilling foreslog derfor et frasalg af en række rigge til en tredjepart for at fjerne CMA´s bekymringer og opnå den ønskede godkendelse.

Og i dag har CMA så ifølge en meddelelse fra Maersk Drilling svaret, at et frasalg af fem Noble-rigge med tilhørende medarbejdere og øvrig infrastruktur vil betyde, at der er “en rimelig grund til at tro”, at de britiske konkurrencemyndigheder så vil stille sig tilfreds.

Det er dog en forudsætning, at CMA kan godkende den nye ejer af de fem rigge, som Maersk Drilling og Noble nu er gået i gang med at lede efter.

Trods frasalget er det finansielle og strategiske rationale ved fusionen intakt, ligesom parterne ikke har til hensigt at ændre det aftalte aktiebytteforhold, skriver Maersk Drilling i meddelelsen.

Planerne om en fusion af de to virksomheder, der får Noble som det fortsættende, blev meldt ud i november i fjor.

Hvis de britiske myndigheder kan godkende den køber, Noble og Maersk Drilling finder, ventes fusionen at kunne falde på plads i midten af 2022, skriver Maersk Drilling.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark