Maersk slæber tre gamle til ophugning

Maersk slæber tre gamle til ophugning
Maersk Helper på vej ud på sin sidste rejse. Foto: Maersk Supply Service.

Mandag 9. maj 2022 kl: 16:00


I årevis har de tre Maersk Supply Service fartøjer ligget uvirksomme hen på havnen i Frederica. De er sammen med flere andre af selskabets skibe næsten blevet et vartegn for havnen. Men nu skal det være slut. De tre fartøjer, Mærsk Helper, Mærsk Attender og Mærsk Winner skal hugges op.

Den sidste rejse for de tre fartøjer foregår efter slæb til Fornæs Værft i Grenå, hvor de er solgt til genbrug. På havnen i Fredericia har de været lagt op i årevis og ventet på bedre tider for offshore-markedet, men de har bestemt ikke været de eneste lyseblå.

For et par år siden lå der således 11 fartøjer fra Maersk Supply Service i Fredericia.

Men for Mærsk Attender, Mærsk Winner og Mærsk Helper er ventetiden slut. De tre skibe, der er bygget mellem 2000 og 2003, passer ikke ind i rederiets fremtidsplaner. Maersk Supply Service skriver i Facebook-opslaget, at rederiet ser bedre investeringsmuligheder end genoplivningen af de tre skibe.

“På den baggrund har vi konkluderet, at ophugning af disse tre skibe er den bedste mulighed,” skriver Maersk Supply Service bl.a.

Mærsk Attender på 3.985 dwt og en længde på 90 meter blev bygget i år 2000.
Mærsk Winner på ca. samme størrelse blev bygget i 2003, mens Mærsk Helper på 2.593 dwt og en længde på 80 meter er fra 2002.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark