Nu er den formodede pirat blevet tiltalt

Nu er den formodede pirat blevet tiltalt
Arkivfoto.

Tirsdag 10. maj 2022 kl: 08:00


Den 39-årige formodede pirat, der blev taget tilfange af fregatten Esbern Snare i Guineabugten efter en skududveksling og siden bragt til Danmark, er blevet tiltalt for at have bragt danske soldaters liv i fare, oplyser anklagemyndigheden.

”Vi har foretaget en grundig vurdering af efterforskningsmaterialet, og på den baggrund mener vi, at der er grundlag for at tiltale den 39-årige for fareforvoldelse, altså for at have forvoldt fare for danske soldaters liv og førlighed,” siger Per Fiig, der er chefanklager i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Den tiltalte var en af de i alt otte formodede pirater om bord på en mindre båd, der åbnede ild mod en helikopter fra Esbern Snare, da danske styrker ville borde skibet for at undersøge, om de planlagde pirateri.

Fire af de formodede pirater blev dræbt, da danske soldater besvarede ilden under skudepisoden, der fandt sted den 24. november i fjor i Guineabugten. De fire øvrige blev blev tilbageholdt og varetægtsfængslet in absentia om bord på fregatten, men tre af dem fik på ordre af den daværende justitsminister et tiltalefrafald og blev efterfølgende løsladt.

Men den 39-årige måtte på grund af sine kvæstelser indlægges på et hospital i Ghana og blev efterfølgende taget med til Danmark, hvor han har siddet varetægtsfængslet siden den 7. januar.

Anklageren nedlægger påstand om frihedsstraf og udvisning i sagen, der enndu ikke er berammet ved retten.

Kilde: Anklagemyndigheden


Efter §252, stk.1 straffes den, der for egen vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Strafferammen går op til 8 års fængsel.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark