Danmarks største et skridt nærmere

Danmarks største et skridt nærmere

Onsdag 11. maj 2022 kl: 09:52


Energistyrelsen har nu givet tilladelelse til en forundersøgelse i forbindelse med etableringen af Thor Havvindmøllepark, der vil blive Danmarks største med en kapacitet på 1 GW og samtidig verdens første, som opføres med betaling til staten. Men der er endnu lang vej til en byggetilladelse.

Thor Wind Farm I/S, der er ejet af det tyske energiselskab RWE AG, kan nu gå i gang med at indsamle data og gennemføre analyser, som supplement til de forundersøgelser, som Energistyrelsen allerede har foretaget.

Formålet er at teknisk kvalificere det konkrete projekt, således at projektets tekniske design, herunder møllefundamentsdesign og kabeldesign, kan udføres, skriver Energistyrelsen om tilladelsen, der blevet givet 10. maj.

Men forundersøgelsen er kun et skridt på vejen. Efter den følger en idéhøringsfase - forventeligt i juni i år - med sigte på at kunne afgrænse miljøkonsekvensvurderingen af det enorme projekt.

72 vindmøller med en effekt på 14 MW skal opstilles ud for den jyske vestkyst med samlede investeringsomkostninger på 15,5 mia. kr.

Når Energistyrelsen har en miljøkonsekvensrapport klar skal denne sendes i offentlig høring - og først herefter, tager Energistyrelsen endelig stilling til, om der kan gives tilladelse til, at etableringen kan gå i gang.

Og det ventes først at ske i 2024.

Thor Wind Farm har i koncessionsaftalen forpligtet sig til, at hele havvindmølleparken er tilsluttet det elnettet med udgangen af 2027.

Thorsminde vandt i april i år kapløbet om at blive servicehavn for projektet.

Kilde: Energistyrelsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark