Video

Hjælp - porten kan ikke lukkes!

Hjælp - porten kan ikke lukkes!
Foto: US Coast Guard.

Onsdag 11. maj 2022 kl: 16:00


Det er uden tvivl lykken at kunne åbne porten til sin helt egen “beach club” som ejer af en 143 fods superyacht fra italienske Benetti. Det er til gengæld slet ikke sjovt, hvis porten så ikke kan lukkes igen. Det prøvede ejeren af yachten Domani i den forgangne weekend.

For besætningen på Domani var der kun et at gøre kl. 6.00 lørdag morgen: Nødopkald til US Coast Guard - skibet tog vand ind, fordi agterporten ikke kunne lukkes.
En helikopter blev sendt af sted mod yachten, der befandt sig ca. 40 sømil ud for staten Washingtons kyst i Stillehavet.

I mellemtiden spottede besætningen så også røg og aktiverede derfor maskinrummets brandslukningsudstyr, hvilket resulterede i et blackout og motorstop.

Nødbatteriet blev taget i brug for at kunne opretholde kontakten med kystvagten.

Og situationen var da også ganske alvorlig, da redningshelikopteren nåede frem: Yachten rullede voldsomt i Stillehavs-kystens store dønninger mens vandet skyllede ind i skibet gennem den åbne agterport.

Kl 07.30 nåede kystvagtens redningsfartøj frem, der imidlertid ikke var stort nok til at kunne tage superyachten på slæb.

Den opgave fik i stedet et større fartøj fra US Coast Guard, der blev dirigeret til området og efterfølgende tog yachten og den syv mand store besætning på et 24-timer langsomt slæb til Neah Bay, hvor det, der endte på et værft i Port Angeles ikke langt fra Seattle.

Ingen kom til skade ved hændelsen, men mon ikke besætningen i fremtiden giver porten et ekstra tjek.

Kilde: Maritime Executive.
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark