Syn af 90-årig var en førstegangs-oplevelse

Syn af 90-årig var en førstegangs-oplevelse
Skibseleverne blev forberedt til togtet inden afgangen i formiddags fra Assens. Foto: Maritime Danmark.

Torsdag 12. maj 2022 kl: 11:50


Det var et nysynet, efterset, repareret og malet skoleskib, der kl. 10.00 i dag - efter et par måneder på værft - forlod Assens på sit togt nr. 112 med elever og den 14 mand store besætning om bord. Skoleskibet Danmarks seks uger lange togt går til Island og Norge.

Kølen til det smukke skib blev lagt i 1932, og for de involverede i skibssynet var det derfor en særlig oplevelse.

“Ingen synsinspektører eller branchefolk, involveret i dette projekt - havde tidligere deltaget i et 90 års syn af et skib,” skriver MARTEC, der driver skoleskibet i en pressemeddelelse.

Skoleskibets stål er under synet målt igennem med ultralyd på 3000 punkter, stålreparationer er foretaget i tanksektionen under skibets maskinrum. Ror, propeller og aksler har været demonteret for eftersyn. Stempler, topstykker og lejer har været ude af skibets FRICHS motor.

“Alt er spændt, især eleverne til togt 112,” skriver MARTEC.

De 39 skoleskibselever har foreberedt sig på togtet i de sidste 11 uger på MARTEC´s skolehjem, hvor de nødvendige kurser blevet taget.
Den 4. maj påmønstrede de skibet i Assens, så de kunne nå at lære det at kende inden afsejlingen - og vænne sig til at sove i hængekøje på banjen.

Skibets kaptajn på togtet er Karl Zilmer, der får selskab af Skoleskibet Danmarks nyansatte kaptajn, Ulrich Skovbo Johannesen, der går om bord i Reykjavik og fungerer som overstyrmand på resten af togtet.

Når eleverne den 28. juni går i land i Aalborg, dimitterer de som ubefaren skibsassistent og kan begynde deres maritime karriere.

Kilde: MARTECKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark