Lauritzen: Sanktionerne svære at navigere i

Lauritzen: Sanktionerne svære at navigere i

Lørdag 14. maj 2022 kl: 08:00


Lauritzen Bulkers har fire medarbejdere der hver morgen gennemgår hele kundekartoteket for at sikre, at rederiet ikke gør forretninger med selskaber eller personer der er omfattet af de vestlige sanktioner mod Rusland.

”Jeg er helt enig i, at vi skal ramme Rusland. Men politikerne holder deres doorstep-taler, og så går de ind og drikker en kop kaffe. Vi sidder så tilbage med aben og skal føre intentionerne ud i livet”, siger Niels Josefsen, adm. direktør i Lauritzen Bulkers til Finans.

Det kan få meget store konsekvenser for rederiet, hvis man ved en fejl kommer til at handle med et sanktionsramt selskab.

”Du risikerer, at en bank indkræver alle sine lån med øjeblikkelig virkning. Men det vil også betyde, at andre selskaber ikke vil handle med os, og så kan vi ikke få vores skibe ud at sejle. Så det må bare ikke ske”, siger Niels Josefsen til Finans.

I Danmark er det Erhvervsstyrelsen som har til opgave at rådgive virksomhederne omkring overholdelse af sanktionerne. Men i sidste ende er det virksomhedernes eget ansvar at følge med i sanktionerne og overholde dem.

Erhvervsstyrelsen erkender at sanktionerne mod Rusland er komplekse, men siger til avisen, at styrelsen gør sit yderste for at vejlede de danske virksomheder bedst muligt.

Kilde: Finans


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark