Kina finder helt ny anvendelse for tankskibe

Kina finder helt ny anvendelse for tankskibe
Guoxin-1 - det første tankskib til mobil fiskeopdræt. Foto: Kinas ambassade i Norge.

Fredag 27. maj 2022 kl: 10:56


Er der penge i at fylde vand i tankene på et 250 meter langt nybygget tanskib? Ja, mener det kinesiske selskab, der ejer skibet. Hvis det vel at mærke bliver brugt til opdræt af laks - i stor skala. Den mobile fiskeopdrætsmodel bliver beskrevet som et teknologisk gennembrud.

Det nybyggede tankskib, Guoxin-1, på 100.000 brt. er udstyret med 15 tanke, der kan håndtere op til 3.700 ton fisk årligt, skriver det norske medie ilaks.no.

Ifølge selskabet Qingdao Conson Development Groups næstkommanderende, Dong Shaoguang, er den afgørende nyskabelse en non-stop vandudveksling mellem tankene og havet, som gør vandmiljøet på skibet lukket og kontrollerbart.

Det betyder ifølge Dong, at fartøjets opdrætstæthed er tre til fem gange højere end de traditionelle bure, der benyttes i havbrug, samtidig med, at produktionscyklussen er op til 25 pct. kortere.

De første fisk fra skibet skal efter planen være klar til efteråret, og selskabet har allerede bestilt to magen til, der skal leveres inden marts 2024 og bygningen af et fjerde starter i 2023.

Kilde: ilaks.no.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark