Svanehøj fortsætter fremgangen

Svanehøj fortsætter fremgangen
Foto: Svanehøj

Mandag 30. maj 2022 kl: 13:18


Den nordjyske pumpespecialist Svanehøj Danmark øgede sidste år omsætning og indtjening for tredje år i træk. Virksomheden går nu efter at runde en omsætning på mere end en milliard kroner i løbet af de kommende fem år.

”2021 var et fantastisk stærkt år for Svanehøj, men 2022 tegner faktisk til at blive endnu bedre. Vi gik ind til året med en historisk stor ordrebeholdning, og det har vi formået at håndtere på trods af store udfordringer med Omikron i februar, hvor op mod halvdelen af de timelønnede var syge. Vores medarbejdere har virkelig knoklet og vist sig enormt fleksible. Alle i Svanehøj har en vigtig aktie i, at vi år til dato ligger foran vores budget”, siger CEO Søren Kringelholt Nielsen.

Virksomheden, der er specialist i pumpeløsninger til flydende gas, nåede i 2021 et resultat på 58,3 mio. kr. før skat mod 54,8 mio. kr. året før. Det er ikke set bedre siden årene 2014-16, hvor en række meget store offshore-projekter medførte rekordhøj omsætning og indtjening.

Men til forskel fra dengang er det nu i høj grad skibsfartens udfasning af olie, der driver væksten hos Svanehøj. Efterspørgslen på skibe, der sejler på LNG, stiger støt, og Svanehøj har formået at tage en stor del af ordrerne på fuel-pumper til disse skibe.

Samtidig har efterspørgslen på cargo-pumper til tankskibe ligget på et historisk højt niveau. Det kan aflæses i ordreindgangen, som i 2021 udgjorde 740 mio. kr. Det er tæt på en fordobling i forhold til året før.

Omsætningen voksede i 2021 fra 388,5 til 439,1 mio. kr.

Svanehøj overtog i januar 2022 Wärtsilä-virksomheden Tank Control Systems, beliggende i Frankrig, der er specialist i systemer til overvågning af LNG- og LPG-tanke på skibe og på landbaserede terminaler.

”Vores virksomhed i Frankrig er én blandt meget få virksomheder i verden, der producerer disse systemer til overvågning af LNG-terminaler. Det er en forretning, som vi tror rigtig meget på, og derfor sætter vi fuld turbo på udviklingen af produkter og servicekoncepter”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Det voksende LNG-marked rummer også et stort potentiale for Svanehøjs pumpe-forretning, fordi der vil opstå et behov for flere LNG-tankskibe. En stor del af disse skibe vil sandsynligvis blive bygget til at transportere LNG fra USA til Europa og flydende CO2 den anden vej. Her vil Svanehøj stå i en stærk position, idet virksomhedens deepwell-pumper kan håndtere alle former for flydende gas og i mange tilfælde er anvendt til netop LNG og CO2.

”Vi har de seneste år investeret målrettet i at positionere Svanehøj som en globalt førende specialist inden for produktion og service af pumper og kritisk udstyr til håndtering af flydende gas. Det er i høj grad lykkedes, og med den nye strategi løfter vi ambitionerne til et endnu højere niveau. Vi står i en gunstig position med en rekordstor ordrebeholdning, en række meget efterspurgte produkter og en markant styrket service- og aftersales-forretning”, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen.

Svanehøj Danmark A/S forventer i 2022 et primært driftsresultat (EBITDA) før engangsomkostninger i niveauet 120-150 mio. kr.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark