Militærekspert: Det er ikke en tilfældighed

Militærekspert: Det er ikke en tilfældighed
Arkivfoto: Russisk korvet

Lørdag 18. juni 2022 kl: 09:00


Ifølge en dansk militærekspert var det ikke en tilfældighed, at et russisk krigsskib natten til fredag krænkede dansk territorialfarvand nært et sted, hvor store dele af den politisk elite inklusive statsministeren deltog i det årlige Folkemøde.

”Man kan jo sende de her budskaber enten med skib eller med fly, og budskabet er jo nogenlunde det samme: I skal ikke føle jer for sikre. Det er en form for trussel, der ligger i det”, siger Anders Puck Nielsen, forsker ved Center for Maritime Operationer i Forsvarsakademiet til TV2/Bornholm.

”Det er noget, der er designet til at give ekstra opmærksomhed. Man vil gerne have, der bliver lagt mærke til den her episode, og at det fylder noget og præger diskussionen. Så det er ikke en tilfældighed, at det foregår, hvor der er Folkemøde”, siger Anders Puck Nielsen.

Den unavngivne russiske korvet sejlede ifølge Forsvarskommandoen ind i dansk farvand nord for Christiansø klokken halv tre natten til torsdag. Senere på natten krydsede samme korvet atter territorialfarvandsgrænsen ligeledes nord for Christiansø.

Den russiske korvet forlod med det samme dansk farvand, efter et kald på civil VHF-radio fra Søværnets Maritime Indsatsenhed.

Søværnet er altid til stede i farvandet ud for Folkemødet i Allinge, i år med patruljeskibet P525 Rota.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark