Navigare vil spare med Maersk-udviklet tech

Navigare vil spare med Maersk-udviklet tech
CEO i Njord, Frederik Pind, sælger grøn teknologi til Navigare Capital Partners.

Tirsdag 21. juni 2022 kl: 13:15


Den grønne teknologi-venture, Njord, mellem Maersk Tankers, Mitsui og Cargill skal udstyre fire fartøjer fra Navigare Capital Partners med brændstof- og udlednings-besparende teknologi. Målet er at reducere forbrug og udledning med mellem 6 og 14 pct.

“Vi er glade for at samarbejde med Navigare Capital Partner og hjælpe dem med at reducere emissioner og omkostninger ved at gøre deres fartøjer mere energieffektive,” siger Frederik Pind, adm. dir. i Njord.

Njord har efter screening af Navigare Capital Partners mere end tyve skibe udvalgt fire, en VLCC og tre containerskibe, der nu bliver udstyret med en specialdesignet pakke af brændstofbesparende teknologier, der skal hjælpe selskabet med at nå målet om netto nul-udledning i 2050.

“Med den bedste kombination af grønne teknologier installeret i vores flåde, når vi vælger det, vil vi kunne holde vores flåden på den rette vej mod en grønnere fremtid,” siger Mads Svensson, Technical Director, Navigare Capital Partners. 

Navigare Capital Partners blev etableret i 2017 med Robert Maersk Uggla som en af medstifterne. PensionDanmark, Danica Pension og Lægernes Pension har i alt investeret mere end 750 mio. dollar i selskabets to maritime investeringsfonde.

Kilde: Maersk Tankers.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark