Robert Maersk Uggla svarer Biden igen

Robert Maersk Uggla svarer Biden igen
Robert Maersk Uggla, fmd. for Maersk og CEO i Maersk Holding.

Onsdag 22. juni 2022 kl: 08:00


Flaskehalse, forsinkelser og høje omkostninger er ikke containerrederiernes skyld. I to år har har USA ikke været i stand til at skalere kapaciteten på land. Maersks formand Robert Maersk Uggla er utvetydgig i sin kritik af bl.a. USA´s præsident, Joe Bidens, voldsomme anklager mod containerrederierne.

Kritikken er i de seneste uger haglet ned over containerrederierne fra ikke mindst den amerikanske præsident, der har beskyldt de internationale transportører for at være årsag til mange af de ulykker, der har ramt de amerikanske forbrugere i form af prisstigninger og forsinkelser i forsyningskæderne.

Men i en tale til afgangsklasserne på Massachusetts Maritime Academy afviste formanden for A.P. Møller - Maersk og CEO i A.P. Møller Holding, Robert Maersk Uggla de mange angreb.

“Lad mig være ærlig. Der er masser af skibe på vandet og masser af forsyningslinjer tilgængelige. Containerimportmængderne til USA er steget med 35 pct. sammenlignet med niveauet før Covid, delvist drevet af et stort stimulus program.
Containerrederierne har reageret ved at flytte enorme kapaciteter til Stillehavet. I vores eget tilfælde har vi 50 pct. mere kapacitet, end vi havde før Covid,” fastslog Maersk-formanden, men pegede på, at kvaliteteten og omkostningerne ved et transportnetværk er afhængig af, hvordan alle dele af netværket fungerer.

“Kapaciteten på land (i USA, red.) har ikke været i stand til at skalere i de sidste to år. I lange perioder har vi ikke været i stand vil at betjene alle vores kraner på Pier 400 uden for Los Angeles.
Og mange amerikanske havne er - i modsætning til havne i Europa og Asien, er jeg bange for at sige - ikke i gang 24/7,” sagde Robert Maersk Uggla og tilføjede, at også manglen på lastvognschauffører og begrænset kapacitet har medvirket til overbelastningen.

Præsident Biden har i sin kritik også henvist til, at de internationale containerrederier er “udenlandske” - hvilket i sammenhængen nærmest er blevet brugt som et skældsord.

Robert Maersk Uggla slog med slet skjult henvisning fast, at forsyningskæderne ikke er nationale, men heller ikke udenlandske.
“De er simpelthen globale”.
“Som vi har set på det seneste, vil det berøre alle, hvis et led i kæden ikke er i stand til at følge med. Tæt samarbejde er den eneste løsning,” fastslog Robert Maersk Uggla i sin tale, der blev holdt den 18. juni for omkring 385 dimitterende og ikke mindre en 4.000 venner og familiemedlemmer.

Læs hele talen HER.

Kilde: Robert Maersk Uggla tale ved dimissionsfesten på Massachusetts Maritime Academy.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark