Thorsminde Havn scorer ny stor aftale

Thorsminde Havn scorer ny stor aftale
Thorsminde Havn skal huse Vattenfall´s byggeledelse under opførelsen af to havvindparker. Arkivfoto.

Onsdag 22. juni 2022 kl: 10:15


Svenske Vattenfall har valgt at bruge Thorsminde Havn som knudepunkt for byggerierne af havmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd. Det er den anden store aftale for den lille havn på vestkysten inden for kort tid.

For under to måneder siden indgik havnen en aftale med det tyske energiselskab RWE, der har vundet byggeriet af vindmølleparken Thor i Nordsøen. RWE vil bruge Thorsminde som servicehavn, men nu skal havnen gør plads til endnu mere aktivitet, når Vattenfall etablerer sig allerede fra slutningen af 2022, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Thorsminde skal være base for byggeldelsen på de to havvindparker, der skal stå færdig i slutningen af 2023.

“Bedst som vi syntes, at vi med etableringen af RWE i Thorsminde havde opnået det størst tænkelige, så betyder Vattenfalls beslutning om at Thorsminde Havn også skal være basehavn for dem, at vi har følelsen af at der er landet endnu en appelsin i turbanen. Vi er i den grad styrkede i troen på, at vi kan transformere Thorsminde fra fiskerihavn til også at være en energihavn,” fortæller Poul Willadsen, bestyrelsesformand for Thorsminde Havn.

“Vi har truffet nogle strategiske valg og var godt forberedte på Thor. Dermed har vi også været forberedte på andre havvindmølleparker og operatører, siger Lisette Sønderby, der er havnechef for Thorsminde Havn og som glæder sig til at byde både Vattenfall og deres underleverandører velkomne i Thorsminde,” fortsætter han.

Vattenfalls danske landechef, Anne Mette Traberg, udtaler:
“Thorsminde har virkelig placeret sig på landkortet for havvind. Vi er glade for at komme til byen, i første omgang i 2022-23, mens vi bygger Vesterhav-parkerne. Det er en god start for havnen, før Thor-parken skal serviceres.”

De nye danske havvindparker får en samlet kapacitet på 344 MW fra i alt 41 møller og kan dække elforbruget i flere end 350.000 danske husstande årligt.

Kilde: Thorsminde Havn.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark