Desmi-ejer sælger majoritet til kapitalfond

Desmi-ejer sælger majoritet til kapitalfond
Henrik Sørensen, ejerleder i Desmi. Arkivfoto.

Torsdag 23. juni 2022 kl: 08:00


Ejeren af den nordjyske virksomhed Desmi, Henrik Sørensen, har solgt aktiemajoriteten i den knap 190 år gamle virksomhed, der producerer pumpesystemer og miljøudstyr, til den internationale kapitalfond One Equity Partners (OEP) for et ikke oplyst beløb.

“Det stod højt på vores agenda at finde en ny ejer, der ønsker at fortsætte vores vækststrategi inden for flow technology og udvide Desmi´s brand. Det er præcis hvad OEP ønsker, og jeg er glad for at kunne byde dem velkommen som ny ejer,” siger Henrik Sørensen.

Desmi beskæftiger næsten 1.000 medarbejdere i 20 lande verden over, og virksomhedens pumpesystemer er solgt til mere end 150 lande.

“Vi ser frem til l et stærkt partnerskab med CEO Henrik Sørensen og hans ledelses team,” udtaler Johann-Melchior von Peter, Senior Managing Director i OEP.

“Vi ser et betydeligt potentiale i forhold til at udnytte Desmi´s infrastruktur og omfattende værdikæde til at konsolidere en fragmenteret industri og gå ind i nye, attraktive forretningsområder” tilføjer han.

Henrik Sørensen forsøgte første gang at sælge Desmi i starten af 2020, men coronakrisen satte en midlertidig stopper for planen.
Dengang blev det vurderet, at et salg kunne indbringe ejerlederen op mod 3 mia. kr.

Kilde: Desmi.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark