Express 5 indsættes den 20. marts 2023

Express 5 indsættes den 20. marts 2023

Torsdag 28. juli 2022 kl: 09:00


Den nye hurtigfærge på Ystad - Rønne overfarten. Express 5, som lige nu er ved at blive bygget på Austals værft i Filippinerne, indsættes efter den 20. marts næsten år, hvor den betyder en væsentlig forøgelse af kapaciteten for færgedriften til Bornholm

Express 5 kommer til at sejle alle de afgange, som i dag sejles med Express 1. Forskellen på de to færgers kapacitet betyder, at der potentielt bliver plads til 527.100 flere passagerer og 78.268 flere biler på ruten mellem Rønne og Ystad.

”Indsættelsen af Express 5 opfylder et stort ønske fra hele Bornholm”, siger Jesper Skovgaard, kommerciel direktør for Molslinjen.

Og kapaciteten på øens færgedrift kan blive endnu højere, hvis det lykkes med planerne om at beholde Express 1 som højkapacitetsfærge i stedet for Max. Den sag drøftes i øjeblikket mellem Trafikkontaktrådet, Transportministeriet og rederiet.

Hvis Express 1 beholdes på øen, vil det eksempelvis betyde mere end 25 procent flere bilpladser i juli.

I praksis svarer det til et potentiale på godt 800.000 ekstra rejsende til Bornholm, hvis færgerne fyldes helt op.

”Det vil betyde endnu større fleksibilitet for øens færgedrift. Man kan på ingen måde afvise, at der ikke stadig vil kunne findes udsolgte afgange på de store lørdage, men vi vil få langt bedre plads til eksempelvis campingvogne og til de bornholmere, som gerne vil rejse ud på søndage”, siger Jesper Skovgaard.

Sejlplan for 2023 er tilgængelig for booking på hjemmesiden og på app fra den 8. august 2022.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark