Rønne: Del af havnekaj sunket i havet

Rønne: Del af havnekaj sunket i havet
Arkivfoto

Lørdag 30. juli 2022 kl: 08:00


Medarbejderne på Rønne Havn spærrede øjnene op, da de mødte på arbejde fredag morgen. Et stykke af den gamle krydstogtkaj i den sydlige del af havnen er sunket i havet. De krydstogtskibe der skulle have brugt den beskadigede kaj, flyttes nu til andre dele af havnen.

Ifølge TV2/Bornholm kunne medarbejderne på overvågningskameraerne se, at et 100 m2 stort havneareal forsvinder på få sekunder.

”Det skete ganske pludseligt. Vi havde ikke nogen anløb, vi havde stille vejr, og vi havde ikke nogen belastning på kajen, men vi kan se, at det hele bare skred ud på ganske få sekunder”, siger Jørn Nygaard, driftschef ved Rønne Havn, til TV-stationen.

Havnen havde fredag dykkere i vandet der kunne konstatere, at de pæle der dannede fronten af kajanlægget var knækket på syv meters dybde.

”Den store forklaring har vi ikke endnu. Vores dykker har lavet en optagelse, som vi selvfølgelig skal gennemgå, og så har vi et surveyfirma, der kommer og laver undersøgelser udenfor bassinet”, siger Jørn Nygaard.

Først når havnen har det fulde overblik over skaderne, vil man være klar med et bud på, hvad reparationen kommer til at koste.

Rønne Havn forventer over 100 anløb af krydstogtskibe i år.

Kild: TV2/Bornholm


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark