Udbygning af værft møder lokal modstand

Udbygning af værft møder lokal modstand
Arkivfoto

Lørdag 30. juli 2022 kl: 09:00


En kreds af borgere i Skagen er utilfredse med, at Karstensens Skibsværft vil bygge en 35 meter høj tørdokhal i havnens Vestre Bassin. Synspunktet er, at den store bygning vil ødelægge havnens visuelle udtryk, og dermed skade den vigtige turistindustri i byen.

”Det er en udmærket placering for værftet, men ikke for Skagen by, og Skagen, den lever altså af turisme, og det ville være ødelæggende for turismen, at få sådan en kollos herind”, siger Eigil Christensen, kendt nordjysk milliardær og ejer af et sommerhus i byen.

Modstanderne af værftets planer foreslår at tørdokken i stedet opføres ved containerkajen, eller på den del af værftets grund der tidligere rummede Danish Yachts.

Karstensens Skibsværft er inde i en rivende udvikling, med nybygningsordrer langt ud i fremtiden, og mange besøg på reparationsværftet.

”Andre placeringer af tørdok har været undersøgt, men disse placeringer har ikke været rentable”, skriver værftets ejer, Knud Degn Karstensen, i en kommentar til nordjyske.dk.

Værftsejeren skriver videre, at værftet naturligvis lytter til kritikken og vil tage højde for den, i den udstrækning det er muligt.

Værftet henviser samtidig til, at det også har modtaget mange positive reaktioner på byggeplanerne.

Blandt de positivt indstillede er borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen. Ud over at være borgmester, er hun også bestyrelsesmedlem i fonden bag Karstensens Skibsværft.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark