Hurtig redningsaktion redder sejler

Hurtig redningsaktion redder sejler
Foto: Besætningen på Patrioten

Søndag 31. juli 2022 kl: 10:00


Lørdag formiddag var det ved at blive rigtig alvorligt for en lystsejler i det sydfynske øhav, da skipperen - der er den eneste sejlkyndige om bord - får et ildebefindende og falder om på båden, under en sejllads fra Fynshav til Lyø.

MHV 816 Patrioten, er på dette tidspunkt på øvelse i det sydfynske ø-hav. En af Forsvarets redningshelikoptere er også på øvelse i området, og indsættes også.
Det er lidt vanskeligt, sammen med de ombordværende i båden, at finde ud af, hvor båden er og hvad det er for en båd. Men da en mere nøjagtig position for båden er fundet, sætter gummibåd og redningshelikopter kurs imod den nødstedte.

Helikopter og gummibåd er fremme samtidig, og helikopterens redder sendes ombord på motorbåden.

Det aftales at patient og redder sejles med Patriotens gummibåd over til Patrioten, hvorfra de sikkert kan hoistes til helikopteren. Herefter kan patienten flyves til hospitalet.

Da ingen af de tilbageværende ombord på motorbåden kan sejle båden, sendes to gaster fra Patrioten ombord og sejler Julle til Lyø Havn.

”Det er nok den hurtigste SAR, vi har haft – vi var fremme ved motorbåden allerede efter ca. 10 min.!”, siger løjtnant Ole Bonde, chef for Patrioten.

Kilde: Marinehjemmeværnet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark