Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge

Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
Grafik

Mandag 8. august 2022 kl: 13:00


I en øde værftshal i Wismar henstår et gigantisk krydstogtskib på 342 meter, og venter på en ny ejer der vil bygge skibet færdigt. Men det kan have lange udsigter, for ingen er lige nu interesseret i at investere i et krydstogtskib i den størrelse.

Global Dream, som krydstogtskibet hedder, risikerer at ende som et mareridt for de 16 banker der har været med til at finansiere bygningen af skibet, og den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, der har garanteret for en del af lånene.

Bygningen af krydstogtskibet, der har en passagerkapacitet på op til 9.000 og plads til 2.200 besætningsmedlemmer, gik i stå da Hong Kong koncernen Genting i starten af året gik konkurs, og trak datterselskabet MV Werften med sig i den økonomiske afgrund.

Kuratorerne har efterfølgende solgt en række værfter fra, men Global Dream er der ingen der vil købe, og senest ved udgangen af 2023 skal det være ude af den værftshal den nu henstår i.

En køber skal lægge godt en milliard euro på bordet for at overtage krydstogtskibet er, plus forvente at investere yderligere 600 millioner euro på at færdiggøre det 208.000 GT store krydstogtskib.

Vil ingen det, kan Global Dreams første sejlads også blive dets sidste, nemlig direkte til ophugning med et gigantisk økonomisk tab til følge.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark