DFDS løfter driftsindtjeningen markant i Q2

DFDS løfter driftsindtjeningen markant i Q2
Arkivfoto.

Tirsdag 16. august 2022 kl: 08:05


DFDS kommer ud af årets 2. kvartal med en driftsindtjening (EBITDA) på 1,46 mia. kr. svarende til en fremgang på 63 pct. i forhold til samme kvartal i fjor på baggrund af en omsætningsstigning på 67 pct. til 7 mia. kr. DFDS hæver forventningerne til omsætningen for hele året.

“Vi opnåede et stærkt resultat for 2. kvartal baseret på en solid indsats fra hele organisationen. Vi er godt på vej til at fortsætte med at vokse, mens vi tilpasser os til både udfordringer og muligheder,” siger Torben Carlsen, CEO.

Omsætningen steg som følge af det igangværende opsving i antallet af færgepassagerer og deres forbrug samt af højere priser på fragtfærgeruter og logistikløsninger til dækning af stigende energi- og andre omkostninger.

Derudover blev omsætningen øget gennem købene af HSF Logistics Group i september 2021 og ICT Logistics i januar 2022, skriver DFDS i regnskabsmeddelelsen.

Resultatet før skat landede i 2. kvartal på 760 mio. kr. mod 328 mio. kr. i 2. kvartal i fjor.

Forventningerne til driftsindtjeningen blev hævet til 4,4-4,8 mia. kr. den 18 juli, mens den forventede omsætningsvækst nu bliver opdateret til omkring 40 pct. mod tidligere omkring 35 pct.

Kilde: DFDS


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark