TORM køber sig ind i ME Production

TORM køber sig ind i ME Production
Arkivfoto.

Tirsdag 16. august 2022 kl: 09:06


Rederiet TORM A/S har købt en ejerandel på 75 pct. i den danske industrivirksomhed ME Production, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af avanceret og miljøvenligt udstyr til skibe, ikke mindst scrubbere.

Det er et årelangt samarbejde mellem de to virksomheder, der nu fører til TORM´s køb af en ejerandel på 75 pct. i ME Production. Det tætte samarbejde er primært sket i forhold til scrubbere, hvor de to virksomheder har dannet et succesfuldt Joint Venture partnerskab til at producere scrubbere og andet energireducerende udstyr.

Takket være dette har TORM været i stand til at installere scrubbere udviklet og produceret af MEP eller det fælles Joint Venture på mere end 50 skibe, skriver TORM i en pressemeddelelse om købet.
TORM køber ejerandelen af den nuværende ejer og grundlægger Jens Peter Faldt, der også fortsætter som adm. dir. og beholder 25 pct. af ejerskabet.

“Med den nye ejerskabsstruktur med TORM vil MEP have et stærkere fundament til at udvikle virksomheden. Vores mission er fortsat at skabe renere luft ved at udvikle grønne løsninger og ved at hjælpe vores kunder med at reducere deres miljøpåvirkning. Den ambition er blevet styrket nu, hvor vi kan kombinere MEP’s viden inden for forskning og produktion af teknisk udstyr med TORM’s erfaring inden for shipping.”

I TORM glæder Jesper S. Jensen, chef for den tekniske division, sig over det tættere partnerskab med ME Production.

“Jeg er overbevist om, at det vil hjælpe os med at nå vores miljømæssige mål, når vi forener de erfarings- og udviklingsmæssige ressourcer hos MEP med de operationelle styrker hos TORM, hvor vi har besluttet at trykke på fast forward for at kunne levere en 40% reduktion i 2025 og 45% i 2030 sammenlignet med 2008,” siger han.

Kilde: TORM A/S


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark