Aalborg Havn skærper sikkerhed og sikring

Aalborg Havn skærper sikkerhed og sikring
Nu skal sikkerheden øges på Aalborg Havn. Det sker først hos Bladt Industries. Foto: Port of Aalborg.

Tirsdag 16. august 2022 kl: 10:55


Port of Aalborg øger nu sikkerheden og sikringen af dele af Østhavnen i Aalborg. Bladt Industries og Port of Aalborg har i fællesskab besluttet at lukke produktionsvirksomhedens terminal af og indføre en skærpet adgangskontrol, som følge af stigende krav fra både kunder og myndigheder.

“Hos både Bladt Industries og os selv har der længe været et ønske om at skærpe både sikkerheden og sikringen. Havneområdet, som inkluderer Bladts produktionsområde, har siden 2004 været en del af havnens sikrede område, men adgangen til området ønskes nu yderligere skærpet, så det efterhånden ligner det, vi kender fra f.eks. lufthavne,” siger havnekaptajn hos Port of Aalborg, Claus Rosenbeck.
 
Bladt Industries er blandt verdens førende leverandører af havvindmøllefundamenter og råder over både administrationsbygning, fabriks- og lagerhaller samt kajfaciliteter på Østhavnen. Nu lukkes området helt af i fællesskab med Port of Aalborg, der ejer faciliteterne, og det tidligere bomanlæg erstattes med et nyt it-system, der fremadrettet skal bruges til adgangskontrol.

“På den måde sikrer vi, at det kun er personer med godkendt tilladelse, der har adgang til området. Ydermere får vi bedre overblik over, hvilke personer der er indregistreret i tilfælde af fx en evakuering,” siger Claus Rosenbeck.

Kravene til sikring af havne og havnefaciliteter bliver ifølge havnekaptajnen hele tiden skærpet.
“Det sker både fra myndighedernes side og fra politiske hold, hvor man i EU generelt ønsker et højere sikkerhedsniveau. Desuden beretter flere af vores samarbejdspartnere om større krav fra kunder og leverandører,” siger Claus Rosenbeck.

Styrkelsen af sikkerhedsniveauet ved Bladt Industries er første etape på Østhavnen, hvorefter arbejdet begynder med de resterende faciliteter på havnen med bulkterminalen som næste etape.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark