Suezkanalen sætter nye trafikrekorder

Suezkanalen sætter nye trafikrekorder
Foto: Suezkanal Myndigheden.

Tirsdag 16. august 2022 kl: 14:29


Verdens behov for at få transporteret varer går fortsat i vejret. Det oplever de ikke mindst i en af verdens hovedfærdselsårer til søs, Suezkanalen, der i august satte ny rekord for antallet af skibe gennnem kanalen på en dag og tjener mere end nogensinde tidligere.

Rekorden blev sat den 6. august, hvor 89 skibe sejlede gennem kanalen, 44 af dem fra nord med en nettotonnage på 3 mio. tons, mens 45 på ialt 2,2 mio. tons sejlede igennem fra syd.

Det største skib, der sejlede gennem kanalen på rekord-dagen, var OOCL Scandinavia på 220.000 tons - et af i alt 23 containerskibe. Andre 23 var bulkcarriere, mens 24 multipurpose fragtskibe, 14 olietankskibe, tre gastankskibe og to ikke kategoriserede var med til at sætte rekorden.

Og de rekordmange skibe betød også rekordomsætning for kanalen, der satte taksterne op i foråret. Omsætningen i juli nåede således op på 704 mio. dollar, hvilket er en tredjedel mere end i samme måned i fjor.

Samlet set blev der i juli fragtet 125,1 mio. tons varer gennem kanalen, hvilket var næsten 20 pct. mere end i 2021. Og de blev fragtet på lidt over 2.100 skibe, hvilket var 26 pct. flere end i juli i fjor.

Kilde: Maritime-Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark