Strejker rammer britiske havne

Strejker rammer britiske havne
Storbritanniens største containerhavn, Felixstowe, rammes af en 7-dages strejke.

Onsdag 17. august 2022 kl: 13:19


De store containerrederier er i gang med at tage deres forholdsregler, inden en syv dage lang strejke truer med at lamme Storbritanniens største containerhavn, Felixstove, fra på søndag. Også havnearbejderne i Liverpool vil strejke.

Med udsigt til en strejke i Felixstove har rederierne i 2M og Ocean alliancerne enten fremskyndet ankomster eller udsat dem til efter den 29. august, hvor strejken skulle være afsluttet.

Men eftersom der i øjeblikket ikke er planlagt nye møder mellem de stridende parter - havneledelsen og fagforeningen - vokser rederiernes bekymring for, at konflikten om lønniveauet kan fortsætte og resultere i nye 24- eller 48-timers strejker.

Også havnearbejderne i Liverpool strejker efter at 99 pct. af medlemmer har afvist tilbuddet fra havnen om lønforhøjelser på 7 pct.

Det var samme tilbud de 1.900 havnearbejdere i Felixstove blev tilbudt - dog med et ekstra engangsbeløb på 500 pund oven i - før forhandlingerne brød sammen, skriver mediet The Loadstar.

Ifølge en rapport fra data- og analysefirmaet Russel Group kan strejken i Felixstove ramme fragt til en værdi af 800 mio. dollar.

Kilde: gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark