Danmark og Japan rykker tættere sammen

Danmark og Japan rykker tættere sammen

Lørdag 3. september 2022 kl: 08:00


Japan Ship Machinery and Equipment Association og Danske Maritime har underskrevet et Memorandum of Understanding om et tættere samarbejde mellem de to brancheforeninger og landenes maritime industrier. Underskrivelsen fandt sted hos MAN Energy Solutions i København.

Formålet med det nye Memorandum of Understanding er at styrke og videreudvikle det bilaterale samarbejde inden for maritime erhverv ved at løse fælles udfordringer – til gavn for både den japanske og danske maritime industri. Blandt andet i relation til at accelerere den grønne omstilling samt udviklingen af mere digitalisering og autonom skibsfart.

"Dette har et spændende potentiale for begge vores maritime industrier. Fra hver vores ende af verden er vi i gang med samme proces, nemlig at flytte den globale shippingindustri i en mere klimavenlig retning. Vi har et fælles ansvar, men har forskellige styrker, og samtidig er det japanske marked for os relevant at komme tættere på. Det kan være meget krævende for virksomhederne at opbygge givende relationer, men det kan dette samarbejde forhåbentlig bidrage positivt til, så vi ser meget frem til et tættere forhold til vores kolleger i Japan”, siger Danske Maritimes adm. direktør Jenny Braat.

Fra Japan blev underskriften sat af Ship Machinery and Equipment Associations formand, hr. Shigeki Kinoshita.

”Vi er meget glade for og stolte over at underskrive vores fælles Memorandum of Understanding. Det vil give begge landes industrier mulighed for at styrke deres teknologiske kompetencer gennem udveksling af synspunkter og viden – herunder også inden for dekarbonisering og digitalisering – med henblik på at levere fremragende maritime produkter til gavn for den globale skibsfart og at bidrage til udviklingen af den globale maritime industri samt den globale økonomi”, siger Shigeki Kinoshita.

Japan Ship Machinery and Equipment Association repræsenterer 244 virksomhedsmedlemmer fra hele den maritime industri i Japan samt 75 organisationer som støttemedlemmer. JSMEAs har hovedkvarter i Tokyo.

Japan Ship Machinery and Equipment Association tilbringer to dage i Danmark for at møde forskellige dele af den maritime branche, herunder også Maersk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, DFDS, A.P. Møller - Mærsk A/S og ShippingLab.

Besøget i Danmark er arrangeret i samarbejde med Invest in Denmark.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark