Havila Kystruten har refinansieret sin flåde

Havila Kystruten har refinansieret sin flåde

Fredag 16. september 2022 kl: 14:04


Det norske færgeselskab Havila Kystruten har indgået en aftale om at finansiere og refinansiere rederiets fire færger. Aftalen dækker betaling af de to sidste færger fra Tersan værftet i Tyrkiet, samt indfrielse af eksisterende gæld i alle fire færger.

”Det er en stor lettelse at have refinansieringen af vores skibe på plads. Det har været en krævende periode med megen usikkerhed for virksomheden, medarbejdere og ikke mindst de rejsende. Vi er glade for at have fundet en løsning nu”, siger administrerende direktør Bent Martini.

Finansieringspakken er på sammenlagt 370 millioner euro.

Havila Kystruten løb ind i store vanskeligheder, fordi rederiet havde finansieret de fire færger via en aftale med det russiske leasingselskab GTLK, der formelt ejede færgerne,

Som følge af de vestlige sanktioner mod Rusland, der fulgte i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine, kunne færgerne ikke sejle i Norge, da de formelt set var russiske.

De sidste to færger, Havila Polaris og Havila Pollux, ventes indsat på kystruten hhv. den 29. december i år, og den 22. marts næste år.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark